În vecinătatea Cimitirului Bellu se găsea una dintre cele mai vechi baze sportive ale capitalei. Cunoscută și sub numele de ACSA, aici au avut loc mai multe competiții sportive în perioada interbelică și în primii ani de comunism.
În această zi însorită de iunie, stadionul Constructorul e mai populat ca oricând. Mulțime de tineri constructori, au venit să ia parte la competiția de fotbal organizată de Consiliul sportiv regional al asociației Constructorul București în cinstea celui de-al V-lea Festival Mondial al Tineretului și Studenților. Îmbrăcați cu tricouri roșii, galbene și albe sportivii constructori așteaptă deschidere competiției. Ici colo, mingile țâșnesc lovite de câte un fotbalist nerăbdător.
Un semnal scurt și echipele s-au aliniat pentru defilare. Jucătorii celor 20 de echipe au pornit în pas voios pe pista stadionului și s-au apropiat de tribună. Sunt toți tineri, cu trupurile bronzate, cu mușchii oțeliți în producție. Iată pe fotbaliștii de la uzina Steaua Roșie îmbrăcați cu tricouri roșii, purtând steaguri tricolore și drapelele asociației. Cu vreo două ore în urmă i-ai fi găsit lângă strung, forje sau la turnătorie, făurind utilaje noi pentru constructori. Mulți sunt fruntași în producție. După ei vin cu zâmbetul pe buze fotbaliștii șantierului din șoseaua Panduri, cărămidarii de la Victoria Muncii. După cuvântul adresat de tov. Petre D. Ion activist al Consiliului sportiv regional al asociației Constructorul București încep primele meciuri. Pe teren își fac apariția echipele șantierului Panduri și Bazei de aprovizionare și transporturi a Trustului de construcții nr. 3. Mai buni din punct de vedere tehnic și tactic cei de la șantierul Panduri au câștigat cu categoricul scor de 8-0.
Competiția a continuat cu disputarea meciului dintre fabrica de cărămizi Victoria Muncii și întreprinderea de organizare a carierelor nr. 5, cel dintre uzina Steaua Roșie și Trustul de Construcții nr. 3. Rezultatele acestor meciuri: 2-0 în favoarea echipei Steaua Roșie și 3-3 (Victoria Muncii-Întreprinderea de organizare a carierelor nr. 5)
(Constructorul, 18 iunie 1955)